"De Vrouw in de Handwerkzaak"

10:13:00 PM

Het is zeker al 30 jaar geleden want ik kan niet veel ouder dan 13 jaar zijn geweest toen dit gebeurde...

De handwerkzaak bij ons in het dorp was 1 van mijn favoriete plaatsen om te winkelen en te kijken naar handwerkartikelen. De markt was goedkoper, zeker de markt in Den Bosch waar mijn zakgeld voor 80% naar toe ging maar de handwerkzaak had speciale dingetjes die je op de markt niet zag..

Op een dag, vlak na mijn verjaardag, herinner ik me dat ik daar stond en ik was 'rijk'. Het geld van mijn verjaardag in mijn zak en ik stond uit te kiezen. Dat was niet altijd het geval, vaak bleef het helaas bij 'kijken' maar deze keer was ik echt aan het uitkiezen. Ik vermaakte me prima.

Toen kwam 'De Vrouw' binnen. Na 2 minuten wist ik al dat ze niet echt kon of wilde handwerken, ze wist nergens van maar wilde 'het toch maar eens gaan proberen'. Daarna heb ik mijn verstand staan vergapen want 'De Vrouw' kocht alles wat de eigenaar van de winkel maar zei dat ze nodig had. Het was ongelofelijk, het mandje was boordevol, zoveel handwerkspullen kon ik in een heel jaar nog geeneens betalen. De meeste artikelen waren overigens op de markt veel goedkoper geweest maar dat maakte voor 'De Vouw' duidelijk niet uit.

Aan de ene kant vroeg ik me af: "Wie zijn dit soort mensen, die alles zomaar uit kunnen kiezen en dan kopen? Terwijl ze het waarschijnlijk helemaal nooit gaan gebruiken?" Ik kon er met mijn verstand niet bij, snapte er niets van want zo ging dat bij ons thuis dus echt niet. Als je iets nog niet kon dan mocht je het eerst proberen met 'geleende spullen' en dan zouden we wel eens kijken of we de hobby voor je aan zullen schaffen.

Aan de andere kant moest ik echt lachen om deze vrouw, die zich alles aan liet smeren door de winkelier want veel dingen waren dus echt niet nodig. Na deze ervaring is mijn liefde voor de handwerkzaak ook verminderd en ik ben er nooit meer met zoveel plezier naar binnen gegaan want ineens was de winkelier een beetje een boef ik mijn ogen. Geen zorgen hoor, de zaak bestaat allang niet meer : )

Maar waarom vertel ik dit nu allemaal? Donderdag ben ik jarig en elk jaar herinner ik me dit verhaal. Ja, ik moet het toegeven, ik ben een beetje op De Vrouw gaan lijken want mijn handwerkspullen worden tegenwoordig ook gewoon gekocht MAAR ik weet gelukkig heel goed wat ik nodig heb : ) Ahum, soms zijn er ook wel luxe dingen, mijn naaimachine is daar een voorbeeld van maar alles wordt hier lang en heel veel gebruikt.

Tja, ik ben ouder geworden en weet dat ik het erg goed heb, mijn hobby heb ik na al die jaren nog steeds en mijn spulletjes kan ik goed betalen. Ik heb daarnet mijn verjaardagscadeau voor dit jaar gekocht, een abonnement voor de Silhouette Online Shop en ga hier heel veel en lang gebruik van maken : )

Happy Birthday to me : )
Christel

You Might Also Like

9 comments

 1. Mooi verhaal.
  Alvast gefeliciteerd en een fijne dag donderdag.

  ReplyDelete
 2. Alvast, van Harte!

  ReplyDelete
 3. Leuk verhaal! Fijne verjaardag donderdag en geniet van je kadootje (of moeten ik zeggen cadeau..)

  groetjes Marijke

  ReplyDelete
 4. Heel erg bedankt voor de felicitaties.

  Ja, het is een behoorlijk cadeau maar ik gebruik deze machine elke dag dus het gaat heel veel gebruikt worden : )

  Groetjes,
  Christel

  ReplyDelete
 5. Gefeliciteerd en wat een leuk verhaal. Ik herken het wel. Ik heb ook erg luxe machines en moet nog steeds vriendjes worden met 1 machine. Maar dat komt ook dat tijd schaars is :S

  ReplyDelete
 6. Gefeliciteeeeeeerd.
  En ik kende dat winkeltje ook, er was volgens mij geen hobby waar hij de spullen voor had. ;)

  ReplyDelete
 7. ook ik koop veel op de markt ,maar ben helaas ook weer een voorstander van organic ,dit door het extreme eczeem van mijn dochtertje ,ze kan helaas alleen in Amerika geholpen worden en daar hebben wij geen cash voor ,en ook dit beid helaas geen garantie ,op de markt kun je (nog)geen organic kopen ,maar goed ik ben zondag jarig dus zal aan je denken grt uit mestreech (maastricht)

  ReplyDelete
 8. ik ben het helemaal met je eens ,de markt is goed koper ,veel goedkoper, maar helaas krijg je op de markt (nog) geen organic ,ons dochtertje heeft het zeldzame ilven syndroom ,behandeling is alleen mogelijk in Amerika ,en ook daar is geen garantie voor ,dus ben helaas steeds verplicht om in dit soort winkels te kopen, ik ben zondag ook jarig ,dus zal aan je denken ,bedankt voor de super mooie patronen ,heb er al veel poppen mama's blij mee gemaakt ,grt uit mestreech (maastricht)

  ReplyDelete