Geweldige Drukkertjes voor Poppenkleertjes

1:49:00 PM

Snap Press, Drukkertjes Pers DK-98
Ik krijg de laatste tijd ineens veel vragen over drukkertjes, welke, hoe, waar te vinden... En hierboven zie je mijn Snap Press voor mijn plastic drukkertjes.

Naar mijn mening zijn industriële drukkertjes de allerbeste voor poppenkleertjes. Als ze correct bevestigd zijn, zijn ze waanzinnig sterk en je kunt ze niet door de stof trekken. Je bevestigt ze vlot in de stof en het werkt echt heel prettig.

Het is een behoorlijke investering want de pers is duur en de 'dies' (dat lees je onder) zijn ook duur maar als je alles eenmaal hebt dan zijn de drukkertjes zelf heel goedkoop. Ik vertrouw de kwaliteit zo volledig dat alle poppenkleertjes, die ik verkoop, met deze drukkertjes sluiten.

De drukkertjes bestaan uit 3 deeltjes:
 • Cap. Dit zijn hoedjes met een steeltje dat door de stof gaat. Voor elke 'drukker' heb je er twee nodig, 1 voor de buitenkant en 1 voor de binnenkant. Ik knip het plastic steeltje een stukje af want poppenkleertjes zijn dun en dan sluiten de drukkers beter.
 • Socket. Dit is het deel dat klikt. Je hebt er 1 per drukker nodig.
 • Stud. Dit is het andere deel dat klikt en deze heb je ook 1 per drukker nodig.
Industriële Plastic Drukkertjes
De witte kopjes en sockets zijn in grote hoeveelheden te krijgen dus dus koop ik in setjes van 1000. Dan koop ik er gekleurde kopjes, voor de buitenkant van de kleertjes, bij in sets van 100 en als je er daar dus 10 van koopt, dan heb je precies 1000 volledige drukkers.

Zelf gebruik ik drukkermaat 16, dat is een kopje van 10.7mm. In maat 20 (12.4mm) zijn er veel meer kleurtjes maar ik vind dat zelf net een beetje te groot... al zou je voor die kleurtjes toch wel een stukje groter willen gaan.

BELANGRIJK! Voor alle maten drukkertjes heb je verschillende 'dies' nodig die je in de pers klikt en die 'dies' zijn behoorlijk prijzig. In de foto hierboven zie je mijn dies in de linkerbovenvakjes zitten. Je hebt een hele set van 3 nodig voor elke drukkermaat. Zoals je ziet heb ik twee soorten drukkers want ik heb 2 volledige die-sets.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijker geworden is.

Cheers,
Christel

You Might Also Like

6 comments

 1. Is dat niet net zo iets als de KamSnap tang?

  Groetjes Heidi

  ReplyDelete
 2. Ja, KAM is 1 van de bedrijven die dit soort persen en tangen verkoopt.

  ReplyDelete
 3. OKé, vond ze al erg veel op de Snap lijken, haha! Maar is inderdaad ideaal ;)

  ReplyDelete
 4. Ziet er erg professioneel uit! Lijkt mij fijn om mee te werken. Groetjes Céline

  ReplyDelete
 5. Ik woon in Amerika en heb de pers bij KamSnaps gekocht.

  Cheers,
  Christel

  ReplyDelete