BD1614 Halterjurkje, Mouwloos Vest en Hoedje

8:23:00 AM

De fleurigste outfit voor poppen, dat moet toch echt deze zijn. Voor deze poppenkleertjes heb ik felgekleurde katoen met bloemen en combinatiestof met bolletjes gebruikt. Deze outfit bestaat uit een jurkje en een mouwloos vestje plus het zonnehoedje.

De achterkant van het vest heeft een matrozenkraag. Met al het praten over zon, zee en strand moest ik die natuurlijk wel maken. Het vest is passend en omdat deze poppen hun armen niet naar achteren kunnen bewegen moet je de armen even buigen maar ik wilde heel graag een mooi passend vest maken met de opening naar voren.


Zoals je ziet is de gerimpelde rand deel van het jurkje. Dit jurkje is lang genoeg dat er geen broekje onder hoeft. De luier zit er natuurlijk wel keurig onder.

En hier zie je de achterkant van de jurk. Deze kleertjes zijn weer niet moeilijk te maken. Zelfs met de matrozenkraag in het patroon denk ik dat deze kleertjes door iedereen te maken zullen zijn. Een matrozenkraag is een eenvoudige kraag omdat je hem gewoon tussen de hals uitstikt maar de pandjes zijn wel klein en dat is even friemelen.

You Might Also Like

1 comments

  1. Ook dit is weer een geweldig leuk setje....de stof maakt het helemaal af !Super!

    Groetjes,
    Katinka

    ReplyDelete