Nieuwe of oude BABY Born® (Babyborn) pop? Hoe zien ze er uit?

7:04:00 PM

Wat is een BABY Born® (of Babyborn) pop en hoe ziet deze er uit? Dat is een vraag die ik vaak hoor. Op de foto zie je twee originele BABY Born® poppen, zomaar zonder kleren, dat kan natuurlijk eigenlijk niet...

BABY Born® is een type pop dat gemaakt wordt door Zapf Creations®. BABY Born® is de correcte spelling. Babyborn als ėėn woord, wordt veel gebruikt maar zo schrijf je het eigenlijk niet. De pop is helemaal van plastic en vinyl en ze is 43cm groot, van top tot teen, dit is de totale lengte.
Zoals je ziet, zijn er verschillen.... de donkere pop is een oudere versie die ik al lang heb en de lichte is een nieuwere pop***. Wat is nu het verschil tussen de nieuwe en oude BABY Born® poppen? Ze liggen allebei voor me en ik zal eens kijken.
  • De nieuwe BABY Born® heeft wimpers, de oude niet.
  • Bij de nieuwe BABY Born® kunnen de ogen dicht, bij de oude niet
  • Als de oude BABY Born® 'staat' raken de voetjes elkaar, bij de nieuwe niet.
  • Het hoofd van de nieuwe BABY Born® is een beetje kleiner.
  • De nieuwe BABY Born® kan ook een jongetje zijn, zoals de mijne, de oude niet.
  • De oude BABY Born® heeft 4 gaatjes op de rug, de nieuwe 1 schroef.
Omdat ik niet met poppen speel, mijn man is daar erg blij mee, weet ik niet hoe het zit met de speelfuncties en of daar verschillen in zijn. Ondanks de verschillen zijn de poppen vrijwel identiek van maat en zullen dezelfde patronen passen (Wollyonline BD16 patronen).
Hierboven zie je de oudste BABY Born® pop die ik heb en de ogen zijn over de jaren verkleurd tot lila. Ik vind deze kleur voor de ogen wel grappig en zal haar niet snel wegdoen.

***Als ik naar de 'nieuwe' BABY Born® poppen met haren kijk, lijken het de 'oude' soort maar dan met haren. Ik kijk hierbij alleen naar de ogen.... en die zien er precies zo uit als die van mijn donkere BABY Born® pop maar ik heb de poppen met haren nog niet gezien dus kan het niet met zekerheid zeggen.

You Might Also Like

1 comments

  1. Hoi Christel, ik heb alle poppen, nieuw, oud en met haar, ze zijn allemaal even leuk. Ik had laatst een oude BB-pop gevonden op mijn werk, niemand heeft zich er voor gemeld en na een grondige wasbeurt heb ik de pop helemaal aangekleed en kado gedaan aan een collega die inmiddels oma is van 3 schattige meisjes.

    ReplyDelete