Poppen Serie, Sigikid Quendy

10:04:00 AM

Sigikid is een poppenmerk dat je alleen in de betere speelgoedzaken zult vinden, als het om de vinyl poppen gaat tenminste. Sigikid verkoopt ook pluche diertjes en stoffen popjes, heel erg leuke uitvoeringen en die zie je wel vaker maar de vinyl poppen zijn wat moeilijker te vinden. Sigikid is een Duits merk en ze staan bekend om hun goede kwaliteit speelgoed.

Op deze foto zie je Quendy. Ze is de nieuwe Sigikid pop van 50cm en ze kost 65 Euro. Ze is een hele mooie pop: ze heeft een lief gezicht, ze is erg goed gemaakt en ze heeft geweldig haar. Zoals je weet vind ik het heel belangrijk dat poppenharen van goede kwaliteit zijn. Bij Quendy is het haar van de allerbeste kwaliteit want ze heeft een Kanekalon pruikje op en dat zijn de beste synthetische pruiken die er voor poppen zijn.

Quendy heeft een stoffen lijfje en vinyl armen en benen. Hiermee stapt Sigikid af van het ontwerp van de vroegere speelpoppen die vrijwel altijd stoffen armen en benen hadden. Over deze poppen, Freddy en haar vriendjes, later meer. Al heb ik zelf een prachtige vroegere Sigikid pop die toch vinyl armen en benen heeft, die komt ook nog op de foto.

Aan het lijfje en de proporties kun je zien dat deze pop heel erg mooi aan te kleden zal zijn. Als je Quendy koopt heeft ze alleen ondergoed aan maar ze heeft een heel eigen moderne kledinglijn van Sigikid. Zoals voor alle poppen die ik koop, zou ik ook heel graag patronen willen maken voor Quendy maar ik heb helaas geen tijd.

You Might Also Like

5 comments

 1. Dit is inderdaad een super mooie pop en ik heb snel op de site van de kleding collectie gekeken,ga snel eten en straks verder gluren.
  Super.

  Groetjes Kitty

  ReplyDelete
 2. Ik ben ook weg van deze pop en ze heeft zo'n lief gezichtje. De kleertjes zijn ook prachtig. Dat doet Sigikid dan toch ook weer heel erg goed, precies zoals verwacht. Het is een prachtig merk.

  ReplyDelete
 3. Oh, wat een mooie pop. Lijkt me erg leuk om daar kleertjes voor te maken. En dat haar, zo heerlijk lang.

  ReplyDelete
 4. I do have a doll like this..no idea what it is worth? Could you help me to find out?

  ReplyDelete
 5. I'm sorry I don't know anything about doll prices but this was a pretty expensive doll when it was new.

  ReplyDelete