Free Doll Snuggy Sack Pattern, Sewing is done : )

4:22:00 PM

Wollyonline Free Doll Snuggy Sack Pattern, front
Today was Wednesday-Sewing-Day and the little doll snuggy sack for 43cm dolls is finished, I had a fantastic time, this little cutie is great fun to make! I have added both a zipper and shoulder snaps for ease of use but also because I always feel it's nicer if doll clothes 'do' things.
Doll 'extra special' zipper pull
I love fabric-zipper-pull-details but when I was all done, this always happens when you are done, ha, I noticed that my zipper eye would never fit any fabric so some magic was needed : ). I used a small jewelry finding, a ribbon crimp or ribbon end, and split ring to attach my fabric pull.

The actual pattern will be available on Sunday. I'm going to get the description ready and take a photo of the doll wearing her new snuggy sack.

Cheers,
Christel

---------------------------

 Gratis Poppenslaapzak Patroon
Gratis poppenslaapzak patroon, achterkant*
Ta-da de slaapzak is klaar. Het is echt een heel leuk project om te maken en vandaag was dan ook een vrolijke dag hier in huis. De poppenslaapzak heeft een rits en drukkers want het is altijd leuk als poppenkleertjes dingetjes 'doen', hoe meer hoe liever : )
Stoffen liggen klaar om doorgestikt te worden
Het is even werken als je zelf ook de stof doorstikt want dat zijn toch wel lengtes die je allemaal moet stikken maar het is het waard. Ik heb mijn stoffen eerst op dunne wattine gestreken met speciale 'tijdelijke quilters spray'.
zelf doorgestikte stof voor de slaapzak
Het doorstikken heb ik daarna op het oog gedaan, is ook niet allemaal even recht geworden maar dat is de charme van handgemaakt dingetjes. Behalve bij de stippenstof, dat ging prima want daar kon ik mooi langs de stippen naaien, als een klein treintje ging dat!

Ik ben al een heel eind en het patroon zal dan ook zondag op de website toegevoegd worden. Ik ga nu aan de beschrijving werken en de pop met haar nieuwe slaapzak op de foto zetten voor het patroon.

Groetjes,
Christel

*De achterkant is eigenlijk uit 1 stuk maar ik had niet genoeg stof dus de mijne is uit twee stukken plus van 1 deel zit de stof ondersteboven, tja dat heb je soms : )

You Might Also Like

14 comments

 1. De pop zal straks heerlijk slapen !
  Goed idee om een rits en drukkers te voorzien ;die maken de slaapzak net echt.

  ReplyDelete
 2. De slaapzak ziet er weer prachtig uit. Helaas heeft onze pop er al een, anders had ik hem zo gemaakt.

  ReplyDelete
 3. Hallo Christel,

  Wauw, wat heb je die stof zelf mooi doorstikt zo en je hebt wéér zo een leuke stofjes gebruikt ség! Ik moet voor ons poppenslaapzakje nog steeds op zoek naar kleine drukkers, in die éne winkel hier, hebben ze enkel de grote drukkers te koop. Dus op zoek naar een andere winkel dan maar, want ik wil graag ook zo een leuke drukkers, ze maken het af hé.

  Groetjes, Jaimie

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hoi Jaimie,

   Kijk voor kleine drukkertjes eens op deze website http://www.kleurenmix.nl/Webwinkel-Category-513842/Kam-snaps-en-tang.html
   Ik gebruik die ook, alleen heb ik ze zelf niet daar gekocht maar in de US.

   groetjes Marijke

   Delete
 4. Hoi Jaimie,

  Ja, ik ben erg verwend hier in Houston. Ze hebben het allemaal! Niet zo goed voor de portemonnaie maar het is ontzettend makkelijk als je alles zomaar even kunt vinden. Ik weet zelf in Nederland en België niets te vinden maar er zijn dames genoeg die misschien kunnen helpen : )

  Groetjes,
  Christel

  ReplyDelete
 5. Heel erg mooi afgewerkt en makkelijk bruikbaar voor kleine kinderen. Ik word er vrolijk van als ik er naar kijk!

  ReplyDelete
 6. Hoi Christel,

  Het ziet er weer "jammie" uit! Leuk om het een rits en drukkertjes te geven, geeft het net even wat meer. Ik denk dat er weer menig poppenmoeder blij gemaakt gaat worden.

  groetjes Marijke

  ReplyDelete
 7. Je patronen zijn beeldschoon, en het past ook allemaal zo perfect!
  Geweldig dat je dit doet, ik heb er als 66jr Oma veel plezier van.
  Mijn kleindochter is nog geen twee, dus volop tijd om aan een garderobe te werken.

  ReplyDelete
 8. Heel erg bedankt voor de leuke reacties : ) Het gaat de goede kant op met de slaapzak: de Nederlandse werkbeschrijving is klaar en zit in het juiste jasje. Nu de Engelse en Duitse nog... Dan nog een foto en er kan begonnen worden.

  Groetjes,
  Christel

  ReplyDelete
 9. uw website en shop is echt leuk . Ik kom zomaar erop want ik zocht aan kledij voor de poppen van mijn dochtertje. Alles is wel goed uitgelegd. Het lijkt nogal niet te moelijk te zijn. Ik ben erg niet goed om met een naaiemachine te werken. Maar ik zal deze wel eens proberen.
  Ik vindt u stoffen wel echt leuk. Kunnen we die ergens op internet kopen of zo ?

  Alvast hartelijk bedankt voor al dat werk!

  ReplyDelete
 10. beste christel

  is het mogelijk dat ik de patronen op een andere manier kan betalen?
  heb geen paypal en ook geen credit kaart
  in het verleden heb ik wel eens via giro/bank kunne n b etalen (maar dat is een lange tijd geleden en werd het patroon nog verzonden)

  alvast bedankt

  groet willeke

  ReplyDelete
 11. Sorry, ik kan helaas geen andere betalingen dan via PayPal accepteren. Het hele winkeltje werkt met deze betaling anders loopt de bestelling niet door en dan krijg je geen email met de link om de patronen te downloaden.

  Cheers,
  Christel

  ReplyDelete
 12. Hi christel, I was wondering where I find the pattern and instructions in English. The first part of this pin was in English then it changed. I hope you can help as my granddaughter would love this for Christmas. Yours gratefully
  From another Cristell

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hi Christell, you can find this pattern an other free ones here: https://wollyonline.ecwid.com/#!/Snuggy-Sack-Pattern/p/63929062/category=18671564

   Delete