Mini Preview Wollyonline BD1202, Baby on Board

12:41:00 PM

En hier is dan een mini preview van BD1202. Zoals je kunt zien zijn de kleertjes erg eenvoudig. Het jasje bestaat maar uit 2 delen en je kunt het echt heel snel maken. Het is mooi 'groot' en 'wijd', het past nog steeds goed hoor, en gemakkelijk aan te trekken door kleine handjes. De voorrand heb ik afgewerkt met biaisband omdat dat er toch weer net iets leuker uitziet, een klein beetje extra!
Ik heb deze keer voor alle kleertjes niet-rekbare katoen gebruikt. Dit soort stof is gemakkelijker te vinden dan rekbare katoen en in veel meer variatie want zoals je begrijpt, hoe eenvoudiger de kleertjes deste belangrijker de stof. Ik heb zelf flannel gebruikt maar gewone katoenen stof is natuurlijk ook prima. Zolang het niet te dik is, zal het prima gaan. De boordjes zijn van tricot want een beetje rek heb je nodig om de hals mooi aan te laten sluiten.
Waar ik ook op gelet heb is dat de kleertjes geen dure fournituren gebruiken. Eenvoudig en niet duur is in deze tijd toch zeker weer mooi meegenomen. Het enige dat je nodig hebt is klittenband, smalle elastiek en biaisband. Ik kijk naar de gekleurde berg op mijn tafel en zie echt geen andere fournituren, zelfs geen knopen of drukkers! De andere onderdelen zoals de draagzak, reiswieg, luiertas en slaapzak gebruiken iets meer fournituren maar het is echt minimaal. De gesteppte stof voor deze delen is wel duur, heel jammer, maar dit zal het zeker waard zijn want dit worden heel geliefde poppenspullen.

You Might Also Like

3 comments

 1. Prachtig geworden, ik kijk echt uit naar dit patroon. Zo leuk voor peuters

  ReplyDelete
 2. Hoi Christel,
  Nooit geweten dat je zo ver weg woont ( of ik won ver weg, tis maar hoe je het bekijkt)
  Je nieuwe creatie ziet er weer heel leuk uit, makkelijk om te maken maar ook om mee te spelen!!

  Groetekus,Liane

  ReplyDelete
 3. ziet er erg leuk uit.
  echt voor de dreumes die hier rondkruipt.
  kan niet wachten tot hij in de voorverkoop gaat

  ReplyDelete