Ondergoed voor poppen van 48cm

10:39:00 AM


Als laatste heb ik, voor de Chou Chou poppen van 48cm, ondergoed gemaakt. Toen ik het met Gerlily over de verschillende soorten kleertjes voor een nieuw patroon had, vertelde ze dat er nog geen ondergoed patroon voor deze poppen was. Gerda had helemaal gelijk, ik had al eerder vragen voor ondergoed gehad maar het was er nog niet van gekomen. Nu is het er dan, een hemdje en een onderbroekje van tricot.

Het hemdje is erg eenvoudig: je stikt de zijnaden, slaat de naadtoeslag aan de hals, onderrand en armsgaten naar binnen en stikt de naad met een zigzag op de panden vast. Dat is het voordeel van tricot, het rekt prima. Het hemdje sluit middenachter met klittenband.

Het poppenonderbroekje heeft een strikje middenvoor. Door de vorm van de pop is het voorpand groter dan het achterpand, dat zie je natuurlijk niet vaak maar met een strikje is het toch duidelijk wat de voorkant is. Het broekje is aan de randen afgewerkt met ondergoed elastiek. De elastiek rek je naar maat uit en zigzag je op de buitenkant tegen de panden. Als je een echte elastiek steek op je machine hebt dan kun je die goed gebruiken.

Nu is het tijd om de patroondelen te gaan tekenen in de computer. Er zijn 36 delen en op 1 na zullen alle delen op het patroonblad komen te staan. De rok van de overslaghes moet naar maat geknipt worden.

You Might Also Like

0 comments