Nieuwe naaimachine, Husqvarna Designer Diamond DeLuxe

8:59:00 PM

Husqvarna Designer Diamond DeLuxe
Tja, het was eigenlijk niet de bedoeling dat ik een nieuwe machine ging kopen.... Ik moest vorige week maandag even naar de naaimachinewinkel om mijn machine af te geven voor onderhoud en het resultaat staat hierboven.

Het was druk in de winkel, ik moest op mijn beurt wachten en ben toen een beetje door de winkel gaan lopen. Dat is dus heel erg 'gevaarlijk'... ineens zie ik een machine met glanzend metallic blauw garen en een proeflapje met perfect steken met dit glanzende garen... echt? Dat kan toch niet? Mijn machine geeft veel problemen met dit soort garen, het breekt redelijk vlot en altijd op een 'goed zichtbare plaats', de stof trekt en ... teveel gedoe om ook maar te proberen om met dit soort garen te werken.
Scherm, in het echt zonder rare blauwe strepen
Dat moest ik natuurlijk van dichtbij zien. Ik ben gezellig achter de machine gaan zitten en heb een beetje gekeken en geprobeerd en na wat prutsen, wist ik dat dit iets speciaals was want wat deze machine kon, dat had ik nog nooit gezien.

Ik heb de machine nu een paar dagen intensief gebruikt, werkelijk van alles laten doen en de Husqvarna Designer Diamond DeLuxe is de beste naaimachine die ik ooit heb gehad. Ik heb ooit een Husqvarna Designer SE terug gebracht naar de winkel omdat deze me niet goed lag en ik heb ook nog een Bernina 180 gehad en wij konden het ook niet zo vinden maar met deze machine ga ik heel goede vriendjes worden :)

Mijn 4000D Brother naaimachine is nu full-time borduurmachine geworden dus die zal ook zeker nog gebruikt worden maar het naaiwerk laat ik vanaf nu helemaal aan de Husqvarna over. Ik zal eens wat leuke dingen gaan maken...

You Might Also Like

8 comments

 1. Wow hij ziet eruit om op te poetsen!! Ben benieuwd naar je eerste creatie met deze machine

  ReplyDelete
 2. Dat ziet er indrukwekend uit hoor! Veel plezier ermee. Ik heb nog een vraagje: op veel blogs zie dat de blogeigenaren foto's plaatsen van hun werkkamers/ruimtes met alle opberg foefjes. Zou jij dat ook eens willen doen, ik ben nl heel nieuwsgierig en met mij nog vele andere denk ik.....
  Groetjes Marijke

  ReplyDelete
 3. Ja hoor, natuurlijk, ik wil zeker mijn werkkamer op de foto zetten. Je vraagt het precies op het juiste moment. Alles is netjes ingeruimd en opgeborgen... voor zover dat in een werkkamer kan.

  Ik zal morgen, woensdag, even wat foto's maken.

  Groetjes,
  Christel

  ReplyDelete
 4. Wat goed dat je voor Husqvarna gegaan bent. Je zult er geen spijt van gehad hebben. Ik heb een Husqvarna Designer 1 usb. In 2006 gekocht en zoemt als een bijtje. Wilde omruilen voor die mooie die jij hebt gekocht. En mischien doe ik dat nog. Ik wilde een machine er bij hebben voor mijn atelier. En ben over gestapt naar een Bernina 440 qe. 2200 euro. Niet zo heel duur maar hoorden goede berichten. Helaas ben ik erval drie keer mee terug geweest er rammelde een aandrijf snoer. En zo lekker vind ik hem niet als je een Husqvarna gewent bent. Nu heb ik spijt dat ik dit geld niet bij een nieuwe Husqvarna Diamont de luxe heb gelegd. Jij hebt hem er bij genomen goed van je. Op atelier heb ik ook meerde merken machines staan. Maar voor mij aleen nog maar Husqvara! Groeten Marie. marienaailes@ziggo.nl

  ReplyDelete
 5. Hoi Marie,

  Je hebt helemaal gelijk, hoe meer ik met de machine werk, hoe fijner ik hem vind. Dit is verreweg de beste machine die ik ooit gehad heb en wat zo leuk is, is dat er heel veel dingen zijn die uitstekend in het gebruik zijn en die staan helemaal niet in de folder. Dat zijn pas goede verrassingen!

  Kun je de Bernina nog teruggeven? Ik heb het zelf ook een keertje gedaan en dat voelt echt veel beter want je weet gewoon heel erg goed wat je fijn werken vindt. Als je weer een Husqvarna koopt weet je wat je krijgt en je weet dat deze je heel erg goed liggen.

  ReplyDelete
 6. Hallo Christel,
  Ik heb gisteren op een beurs de Husqvarna Diamond de luxe gekocht.Er was een beurs korting en een goede prijs voor mijn oude kunnen krijgen.
  Moet nog wel een week wachten voor dat hij thuis gebracht word.
  Heb nu al kriebels in mijn buik!
  Maar erg blij dat ik de stap genomen heb.
  De Bernina gebruik ik in de naailessen op het atelier.
  Zo komt toch alles nog goed, als ik heb in gebruik heb hoor je nog van mij.
  Groetjes Marie Bartels

  ReplyDelete
 7. Hallo Christel, ik wil je nog wat vragen over de Husqvarna Diamont de luxe. Kan ik je een mail sturen?
  Zo ja wat is je mail aderes?

  ReplyDelete
 8. Je kunt me via het contact formulier de website bereiken. Ik kan mijn email adres hier niet intypen want dan krijg ik ineens zoveel ongewenste mail ; )

  Cheers,
  Christel

  ReplyDelete